SÁRÁND A 800 éves település

 

Sáránd

Váltás akadálymentes nézetre

Mi a teendő, ha elkóborolt kutyát látunk Sárándon?

2019.02.06.
Sáránd Község Önkormányzatának a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesülettel van szerződése. Ha Ön(ök) kóbor kutyát vagy veszélyes állatot látnak Sárándon, akkor ebben az esetben a következő lépések szerint kell(ene) eljárniuk:
1. be kell jelenteni a Polgármesteri Hivatalnak (06/52/374104). Kérjük, szíveskedjenek ismertetni a kutya színét, méretét, egészségi állapotát, a helyszínt, ahol látták az ebet. Kiemelten fontos a további ügyintézés céljából, ha fényképet is tudnának készíteni az állatról.
2. A Hivatal, a jelzés alapján értesíti a fent említett egyesületet.
3. Az egyesület munkatársa az emberre veszélyes helyzet esetén azonnal kivonul, egyébként rövid időn belül. Ha Ön(öknek) lehetőségük van és biztonságos a helyzet, kérjük erre az időre zárják el az állatot.
4. Az egyesület munkatársa a kiszállását követően a chip alapján ellenőrzi az ebet és ha az állat gazdája azonosítható, visszaadja a gazdájának. Amennyiben a gazda nem elérhető vagy az állatnak nincs gazdája vagy esetleg nincs az állatban chip a kutyát elszállítják az egyesület konyári telephelyére.
5. A későbbiekben a kutyát Konyárról szállíthatja el a tulajdonos és ha ez második alkalommal fordul elő szabálysértési eljárást kezdeményezünk a tulajdonos ellen. Ha az állatban nem fellelhető a chip, amely az azonosításához szolgál, az egyesület a kutyát menhelyre szállítja vagy örökbe adja egy másik személynek.

Az igazi megoldás a felelős állattartás lenne. „Amikor a kutya eltűnik az ember mellől, az tünete valami másnak.”

Köszönjük megértésüket!