SÁRÁND A 800 éves település

 

Sáránd

Váltás akadálymentes nézetre

Szünidei gyermekétkeztetés

2019.05.16.

Tisztelt Szülők!
A 328/2011. (XII.29) Korm. rendelet 13/A. § (1) bekezdése alapján a szünidei gyermekétkeztetés keretében a gyermek lakóhelye, vagy ha a gyermek életvitelszerűen a bejelentett tartózkodási helyén lakik, a tartózkodási helye szerinti települési önkormányzat déli meleg főétkezés megszervezéséről gondoskodik.
Sáránd Község Önkormányzata azon gyermekek részére, /5 hónapos kortól-18 éves korig/ akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak ingyenesen, akik térítési díjasok, térítési díj ellenében 2019. JÚNIUS 17-től 2019. AUGUSZTUS 23-ig biztosítja a déli meleg főétkezést a szülő/törvényes képviselő kérelmére. 
AKINEK ÓVODÁS/BÖLCSŐDÉS KORÚ GYERMEKE VAN, CSAK 2019.08.01-től 2019.08.23-IG, /AZ ÓVODA ZÁRVA TARTÁSÁNAK IDŐTARTAMÁRA KÉRHETI AZ ÉTKEZÉST EZEN GYERMEKEK RÉSZÉRE. 
Az ebéd elvitelére az adott munkanapokon 12:00- 13:00-ig van lehetőség, a sárándi Főzőkonyháról. 
Az ebéd egyszer használatos edényben kerül kiadagolásra és a jogosult gyermek vagy törvényes képviselője aláírás ellenében viheti el.
Az ide vonatkozó törvény értelmében, amennyiben a gyermekétkeztetést betegség vagy más ok miatt a gyermek nem veszi igénybe, a törvényes képviselője a gyermekétkeztetést biztosítónál /konyhán/ BEJELENTENI KÖTELES!!! 
A gyermek jogainak érvényesülése érdekében, amennyiben előzetes bejelentés nélkül az ebéd nem kerül a gyermek részére elvitelre, az önkormányzat jelzéssel él a családsegítő-és gyermekjóléti szolgálat felé.
Tájékoztatásul közöljük, hogy amennyiben a gyermek bármely táborba beiratkozik, a tábor szervezőjénél jelezni kell, hogy a gyermek igénybe vette az ingyenes nyári gyermekétkeztetést. 
Kérjük azon szülőket, akiknek gyermeke/i rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek és kérik az étkeztetést, szíveskedjenek az erre vonatkozó nyilatkozatot kitölteni és legkésőbb 2019. JÚNIUS 05-ig eljuttatni a polgármesteri hivatalba. A térítési díjasok a konyhán szíveskedjenek jelezni erre vonatkozó igényüket. /a nyilatkozatot gyermekenként kell kitölteni. Nyilatkozat beszerezhető a polgármesteri hivatalban vagy letölthető itt: https://drive.google.com/…/1b6WbTGcaCMQhyVm6CiL6WNIEt…/view…

A határidő leteltét követően beadott nyilatkozatokat nem áll módunkban elfogadni.