SÁRÁND A 800 éves település

 

Sáránd

Váltás akadálymentes nézetre

BURSA HUNGARICA

2020.09.22.

Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási tanulmányokat kezdő/folytató fiatalok számára

Sáránd Község Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007. (III.26.) Kormányrendelet alapján kiírja 2020. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási tanulmányokat kezdő/folytató fiatalok számára

 

Pályázati feltételek:

  • hátrányos szociális helyzet / a családban az egy főre eső havi jövedelem összege nem haladhatja meg a mindenkori nyugdíjminimum 350 %-át, jelenleg a 99.750 Ft-ot./
  • a településen lakóhellyel rendelkező legyen a kérelmező

- Az „A” típusú pályázatra azoknak a hallgatóknak lehet pályázni, akik felsőoktatási intézményben teljes idejű, /nappali munkarend/ alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat. Az ösztöndíjra pályázhatnak a 2020 szeptemberében felsőoktatási tanulmányaik utolsó évét megkezdő hallgatók is. Amennyiben az ösztöndíjas hallgatói jogviszonya 2021 őszén már nem áll fenn, úgy a 2021/2022. tanév első félévére eső ösztöndíj már nem kerül folyósításra.

Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be azok a hallgatók is, akiknek a hallgatói jogviszonya a felsőoktatási intézményben a pályázás időpontjában szünetel. Az ösztöndíj folyósításának feltétele, hogy a 2020/2021. tanév második félévére a beiratkozott hallgató aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezzen.

 

A „B” típusú pályázatra azok a hallgatók pályázhatnak, akik 2020/2021. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások, illetve felsőfokú végzettséggel nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe felvételt még nem nyert érettségizettek, akik a 2021/2022. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézményben teljes idejű (nappali munkarend) alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni.

A ,,B’’ típusú pályázatra jelentkezők közül csak azok részesülhetnek ösztöndíjban, akik a 2021. évi felsőoktatási felvételi eljárásban először nyernek felvételt felsőoktatási intézménybe és tanulmányaikat a 2021/2022. tanévben ténylegesen megkezdik.

 

Nem részesülhet ösztöndíjban az a pályázó, aki:

  • a Magyar Honvédség és a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos és szerződéses állományú hallgatója,
  • doktori (PhD) képzésben vesz részt,
  • kizárólag külföldi intézménnyel áll hallgatói jogviszonyban és/vagy vendéghallgatói képzésben vesz részt.

 

Az ösztöndíj időtartama :

 „ A „ típusú pályázat esetén 10 hónap / két egymást követő tanulmányi félév: a 2020/2021. tanév második  féléve illetve a 2021/2022. tanév első féléve/

„ B ” típusú pályázat esetén 3X10 hónap / hat egymást követő tanulmányi félév: a 2021/2022, 2022/2023, és a 2023/2024, tanév/

 

A pályázat rögzítésének és az önkormányzathoz történő benyújtásának határideje:

2020. november 05.

 

A pályázat beadása a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (a továbbiakban: EPER-Bursa rendszer, https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx ) lehetséges regisztrációt követően, a pályázati adatok feltöltésével. Akik korábban regisztráltak már, a meglévő felhasználó névvel, jelszóval léphetnek be a rendszerbe.

A pályázati űrlapot kinyomtatva, aláírva a szükséges mellékletekkel (eredeti hallgatói jogviszony-igazolás, a pályázó és vele egy háztartásban élők nettó jövedelmeiről szóló igazolások) ellátva kell benyújtani az önkormányzathoz. Nem elég csak a rendszerben történő rögzítés!

Részletes információk a www.emet.gov.hu/bursa-hungarica honlapon olvashatók.