Sáránd a 800 éves település

Normál nézet, vissza a nem akadálymentes oldalra Főmenü

Ünnepi kiadvány

2019.05.28.

Tisztelt Sárándi Lakosok!

A 800 éves falu tiszteletére egy ünnepi kiadványt szerkesztünk, amihez levéltári adatokat és az archív fotótár képeit használjuk fel.

Igyekszünk olyan több olyan adatot felszínre hozni, amely ez idáig nem volt nyilvános, és csak igen kevesen férhettek hozzá. Az ünnepi kiadvány augusztus végére kerül nyomdába, ezért kérjük a sárándi lakosokat vagy az elszármazott sárándiakat, hogy ha van a tulajdonukban a 80-as éveket megelőző időkből származó, érdekes témájú fotó, irat, levél vagy újságcikk, kérjük,   szíveskedjenek a könyvtárba leadni, hogy a település történetét bemutató kiadványba bekerülhessenek. A képet vagy iratot rövid úton digitalizáljuk, majd visszajuttatjuk a tulajdonosához. A fotókat adatolva kérjük, azaz évszám, helyszín, esemény és név legyen rajta. Abban bízunk, hogy előkerülhetnek világháborús levelek, hadi iratok, háborús tudósítások, katonai okmányok, egyházi vagy bibliai bejegyzések, stb…

Szeretnénk sárándi családfákat is megismerni.

Ez az gyűjtés soha sem lesz teljes, mindig kerülhet hozzá valami új. Eddig több múzeumot és levéltárat kutattunk át, több száz levél és fotó gyűlt össze, de úgy gondoljuk, hogy a fiókok alján, az iratok között még lehetnek olyan kincsek, amelyek a kiadványunkat színesíthetik.

A július végéig beérkező dokumentumokat még ki tudjuk válogatni és be tudjuk tenni a könyvbe.

A kiadványnak egy jó címet is keresünk, pl: Sáránd 800 éves múltja (levéltári adatok, térképek és fotók gyűjteménye). Kérjük, segítsenek ebben is! Találják ki, mi legyen a falu 800 éves történetét bemutató könyv címe!

Segítségüket előre is köszönjük!

A Közművelődési Kerekasztal egyik munkacsoportjának vezetője: Gyönyörű Zsigmond