Sáránd a 800 éves település

Normál nézet, vissza a nem akadálymentes oldalra Főmenü

Magyar Államkincstár

2021.05.03.

Kincstári Start-értékpapírszámla népszerűsítése

A Magyar Államkincstár (továbbiakban: Kincstár) kiemelt feladatának tartja azon cél elérését, hogy minden 2005. december 31. után született belföldön élő, és 2017. június 30-át követően született külföldön élő magyar állampolgár gyermek részére kerüljön a Kincstári Startértékpapír számla (továbbiakban: Start számla) megnyitásra.

A fenti időpont előtt született gyermekek részére is lehetőség van Start számlát nyitni, azonban ők nem részesülnek az állam által biztosított 42.500 Ft összegű életkezdési támogatásban.

Ezen cél megvalósításához kérjük segítő közreműködésüket, hogy az Önök településén élő családok figyelmét felhívjuk a Kincstár által nyújtott szolgáltatásokra.

A Start számla nyitása már nem csak az ügyfélszolgálatokon való személyes megjelenéssel történhet, hanem az Ügyfélkapun keresztül (www.magyarorszag.hu, /Pénzügy/Befektetések, megtakarítások, hitelek menüpont alatt) már otthonról is elindítható.

Ráadásul, ha most, 2021. április 19. és június 30-a között teszik ezt meg a családok, akkor még egy nyereményjátékban is részt vehetnek, melynek nyereménye állampapír vásárlásra beváltható utalvány.

Részletes tájékoztatók a Kincstár honlapján, a www.allamkincstar.gov.hu oldalon találhatóak.